Usein kysytyt kysymykset

Termit ja määritelmät

Mikä on REACH-asetus? REACH on EU:n kemikaaliasetus, jolla on tarkoitus suojella ihmisten terveyttä ja ympäristöä kemikaalien aiheuttamilta vaaroilta.
Mitä tarkoitetaan ""aineella""? Yksittäistä kemikaalia. Useimmat nestemäiset tuotteet ovat useista aineista koostuvia seoksia.
Esimerkiksi tuulilasinpesunesteessä on vettä, tuoksua ja rasvanpoistoainetta.
Mikä on SVHC? REACH-asetuksessa luotiin kirjainsana SVHC, joka tarkoittaa erityistä huolta aiheuttavia aineita. Tavoitteena on parantaa SVHC-aineita koskevaa tiedonvälitystä ja lopulta poistaa ne kokonaan Euroopan markkinoilla.
Aine on SVHC, jos se täyttää vähintään yhden seuraavista kriteereistä (57 artikla):
- CMR-aine, kategoria 1A tai 1B (syöpää aiheuttava, perimää vaurioittava tai lisääntymiselle vaarallinen)
- PBT-aine (hitaasti hajoava, biokertyvä ja myrkyllinen)
- vPvB-aine (erittäin hitaasti hajoava ja erittäin voimakkaasti biokertyvä)
- vastaavaa huolta aiheuttava aine (esimerkiksi hormonitoimintaa häiritsevät aineet)
Mikä on käyttöturvallisuustiedote (KTT)? Käyttöturvallisuustiedote (KTT) on vaarallisten teollisuuskemikaalien (aineet/seokset) pakollinen asiakirja. Valmistajien tai tavarantoimittajan laatima KTT annetaan jatkokäyttäjille maksutta.
KTT on pakollinen, jos aine tai seos on vaarallinen tai se on määritelty PBT-, vPvB- tai SVHC-aineeksi (REACH-asetuksen nojalla).Pääsy tietoihin

Tarvitsenko käyttäjätunnuksen voidakseni tehdä ainehaun? Kun haet ensimmäistä kertaa tällä verkkosivustolla olevaa asiakirjaa, sinua pyydetään antamaan yhteystietosi. Seuraavien ainehakujen yhteydessä sinun ei enää tarvitse kirjautua sisään.
Jos jotakin aiemmin tarkastelemaasi asiakirjaa päivitetään, saat sähköpostitse päivityksen rekisteröinnin yhteydessä antamaasi sähköpostiosoitteeseen. Voi halutessasi ottaa nämä päivitykset pois käytöstä.
Mitä teette yhteystiedoillani? Jos jotakin aiemmin tarkastelemaasi asiakirjaa päivitetään, saat sähköpostitse päivityksen rekisteröinnin yhteydessä antamaasi sähköpostiosoitteeseen. Voi halutessasi ottaa nämä päivitykset pois käytöstä.
Mitä eroa tällä verkkosivustolla olevilla asiakirjatyypeillä on? Tällä verkkosivustolla annetaan tietoa ostamiesi Nissanin tuotteiden sisältämistä aineista sekä niiden turvallista käyttöä koskevia suosituksia.
Mitä älypuhelinsovelluksella tehdään? Flash-SDS on Nissanin innovatiivinen ratkaisu, jonka avulla saat nopeasti käyttöösi REACH-asiakirjat kuten käyttöturvallisuustiedotteet (KTT), viitemerkinnät ja turvallista käyttöä koskevat ohjeet. Avaa vain sovellus ja lue sen avulla pakkauksessa oleva viivakoodi: tuotteeseen liittyvät asiakirjat (KTT, viitemerkintä, turvallista käyttöä koskevat ohjeet) ovat suoraan käytettävissäsi älypuhelimellasi!
Voita ladata Flash-SDS-sovelluksen maksutta iOS- (iPhone) ja Android-järjestelmien verkkokaupoista.
Täytyykö minun maksaa tiedoista? Ei missään tapauksessa. Nissan antaa nämä tiedot asiakkailleen ja loppukäyttäjille maksutta.
Voiko paikallinen jälleenmyyjä auttaa minua löytämään ainetta koskevaa tietoa? Kyllä, pyydä apua lähimmältä jälleenmyyjältäsi. Jälleenmyyjä voi auttaa sinua täyttämään verkkolomakkeella, jolla teet Nissanille yksityiskohtaisen tai erityistä ainetta koskevan kyselyn.
Voinko esittää kysymyksen aineallergiastani? Esitä tuotteen käyttöä ja/tai käyttösovellutuksia koskevat kysymykset verkkolomakkeella.
Voinko esittää tuotteeseen tai aineeseen liittyvän kysymyksen? Esitä tuotteen käyttöä ja/tai käyttösovellutuksia koskevat kysymykset verkkolomakkeella.
Täytyykö minun täyttää kaikki hakukentät, kun etsin tietoa aineesta? Nissan tarjoaa useita hakukriteereitä, jotta voit käyttää haluamaasi kriteeriä tietoa etsiessäsi. Voit käyttää yhtä tai useampaa kriteeriä, kun etsit tietoa.Muut kysymykset

Onko sinulla teknisiä ongelmia? Ota yhteyttä tekniseen tukeemme
Asiakirja ei ole saatavilla vaaditulla kielellä Pyydä asiakirjaa puuttuvalla kielellä verkkolomakkeella avulla.
Tuote-esitteitä/tietolomaketta koskeva pyyntö Esitä tuotteen käyttöä ja/tai käyttösovellutuksia koskevat kysymykset verkkolomakkeella.
Jos minulla on muuta kysyttävää, mistä voin saada vastauksen? Ota yhteyttä maasi paikalliseen käyttäjätukeen.